Правоохоронці завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно п’яти осіб – організаторів та учасників злочинної організації, які підозрюються у фальсифікації лікарських засобів; незаконному використанні знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару; контрабанді фальсифікованих лікарських засобів, а також легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом.

Про це інформує Офіс генпрокурора.

За даними слідства, злочинна організація займалася виготовленням, реалізацією та контрабандою під виглядом відомих марок фальсифікованих лікарських засобів для лікування онкохворих на території України та 18 країн світу, в тому числі США, ЄС, країнах Азії та Близького Сходу.

Наразі стосовно одного із співучасників злочинної організації обвинувальний акт вже скеровано до суду для розгляду по суті. Ще четверо осіб знайомляться з матеріалами кримінального провадження, після чого обвинувальний акт також буде направлено до суду.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України.

Стосовно інших учасників злочинної організації, яка займалась виготовленням та реалізацією фальсифікованих лікарських засобів розслідування триває.

Покарання передбачає довічне позбавлення волі.

Раніше стало відомо, що На Харківщині поліція затримала жінку, яка незаконно передавала жителям “ДНР” медикаменти та захисні маски за замовленнями так званого “МОЗ ДНР”.

Вже рік на Україні працює Додаток Ліки Контроль для перевірки ліків на фальсифікат.

ІА "Вголос": НОВИНИ