Про це розповів заступник голови Київської міської держадміністрації Микола Поворозник, повідомляє ЦТС.

«Працювати метро буде з одноразового квитка, який зараз працює в усьому світі - це QR-код. Купив квиток - погасив цей квиток», - розповів Поворозник.

Через місяць продаж жетонів на декількох станціях метро повністю припинять. Решта перейдуть на нову систему оплати проїзду пізніше. За словами Поворозника, це не позначиться на комфорті пасажирів.

«Сьогодні понад 80% пасажирів столичного метро вже користуються пластиковою карткою, тому що це дуже зручно. Крім того, нещодавно ми також представили можливість покупки поїздок в метро на звичайну банківську картку», - розповів чиновник. Він також підкреслив, що собівартість проїзду в метро сьогодні становить 5,68 грн.

Нагадаємо, КМДА розглядає можливість підвищення вартості проїзду в наземному транспорті і в метро на 1 гривню. Влада відзначає, що останнім часом істотно змінилися чинники, на які міська адміністрація не має впливу, а саме: ціна на електроенергію зросла майже в 4,6 рази, на державному рівні в 2,6 рази збільшена мінімальна зарплата, також зросла вартість пального, води і запчастин.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ