Під кінець минулої доби противник розпочав більш активно використовувати артилерію, зокрема ті її системи, застосування яких суворо заборонене Мінськими угодами. За повідомленням прес-центру штабу АТО, всього за минулу добу бойовики 73 рази обстріляли позиції сил АТО.

Приморське напрямок. На цій ділянці бойовики вчора відкривали вогонь 29 разів. Спершу окупанти обстріляли наші опорні пункти на підступах до Красногорівці з ствольної артилерії калібру 122 мм і 120-мм мінометів. Поблизу Чермаліка бандити застосували переносні версії реактивних систем залпового вогню. Також наші укріплення в районі Красногорівки, Мар'їнки, Славного, Гнутово, Талаковки, Водяного, Широкіно і Чермаліка неодноразово потрапляли під вогонь противника з гранатометів і стрілецької зброї, час від часу - під обстріл з 82-мм мінометів. Увечері гаряче всього було поблизу Павлополя. Там противник, використовуючи міномети калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатомети різних модифікацій та інше піхотне озброєння, здійснив цілий ряд щільних обстрілу укріплень сил АТО.

Донецьке напрямок. На цій частині фронту окупанти протягом дня продовжували обстрілювати з 120-мм і 82-мм мінометів українських захисників у передмісті Авдіївки. Увечері щільність і інтенсивність ворожого вогню там істотно зросли. До півночі вибухи мін і гранат, які прилітали з боку противника, майже не вщухали. З такого ж озброєння ворожі обстріли були зафіксовані поблизу Верхннторецкого, Кам'янки, Троїцького та Луганської. Менш потужні збройні провокації також були помічені поблизу Зайцево, Досвідченого, Невельського і Новгородського, де бандформування неодноразово били по позиціях українських захисників з гранатометів і стрілецької зброї, на окремих ділянках - з 82-мм міномету. Всього на цьому напрямку найманці скоїли 21 обстріл наших позицій.

Луганське напрямок. У світлий час доби тут було найспокійніше. Підконтрольні Росії озброєні банди лише кілька разів порушували тишу поблизу Станиці Луганської, Валуйського, Троїцького та Дінця, де відкривали вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів різних модифікацій. Також вдень бойовики били з 82-мм мінометів неподалік Кримського. Втім, з настанням сутінків противник різко активізувався. Зокрема, в районі Кримського і Новотошковского НВФ знову почали інтенсивно обстрілювати наші оборонні укріплення з 120-мм і 82-мм мінометів, систем ствольної артилерії калібрів 122 і 152 мм, а також наявного у них піхотного озброєння. Крім того, ворожі мінометні обстріли невисокої інтенсивності були зафіксовані в районі Попасній, Новоолександрівки і Троїцького. Неподалік Новозвановки бандити вели вогонь з озброєння БМП

У результаті ворожих мінометного обстрілу загинули чотири військовослужбовці ЗС України, із них троє – в результаті прямого попадання міни. Крім того, четверо наших воїнів отримали вогнепальні поранення різного ступеня тяжкості, ще троє отримали бойові травми.

ІА "Вголос": НОВИНИ