ТОВ «Євро-Реконструкція» (Дарницька ТЕЦ) 13 серпня уклала дві угоди про перевезення і захоронення малонебезпечних відходів IV класу шкідливості на загальну суму 10,86 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро», передають Наші гроші.

Послуги на поточний рік закупили за переговорною процедурою через нагальну потребу.

В обґрунтуванні сказано, що у зв’язку із заповненням приймальних чаш для скидання золошлакової суміші секцій №1-2, подальше заповнення чаш золовідвалу неможливе.

Через це виникла екстрена необхідність у виїмці, навантаженні, вивезенні та утилізації.

ТОВ «ВПГ ЛТД» Катерини Крамарчук за 8,87 млн грн вантажними автомобілями перевезе 30 тис тонн золо-шлаку на відстань 81 км по 3,65 грн за тонно-кілометр.

ТОВ «Рекультивація» Наталії Ройтер за 1,99 млн грн захоронить на відпрацьованій частині Мостищанського родовища глини біля озера Блакитне в селі Горенка під Києвом близько 30 тис куб. м золо-шлаку по 66,25 грн за кубометр.

Це відповідно на 58% і 30% дорожче від березневих цін на аналогічні послуги, які становили 2,30 грн за тонно-кілометр і 51,00 грн за кубометр. Подорожчання не пов’язане з ростом цін на паливо, бо відтоді вони виросли не більше ніж на 10%.

Нагадаємо, «Євро-Реконструкція» через кіпрський офшор «Азоранде Інвестментс Лімітед» належить екс-нардепу від НУНС Анатолію Шкрібляку.

У січні Мінекології заявило, що контроль відвалу Дарницької ТЕЦ виявив перевищення гранично допустимого скиду забруднюючих речовин зі зворотними водами в меліоканал (р. Дарниця, басейн Канівського водосховища). У відомстві тоді зазначили, що «Євро-Реконструкція» не контролює якість води водних об’єктів у контрольних створах. Також вона без дозволу розчищала меліоканал і складувала мул на золо-шлаковідводах.

ІА "Вголос": НОВИНИ