Концепції розвитку закладу презентували троє кандидатів, інформує кореспондент «Вголосу».

Перша частина засідання, де учасники конкурсу презентували своє бачення розвитку палацу, була відкритою для громадськості та журналістів. Співбесіди з претендентами та таємне голосування членів комісії відбувалися в закритому режимі.

Директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Христина Береговська зазначила, що в конкурсі взяли участь четверо осіб, але у фінал вийшли лише троє: Ігор Гавришкевич, Семен Козак та Юрій Гнатковський.

Ігор Гавришкевич розповів, що основною проблемою в роботі Палацу мистецтв бачить проблеми з опаленням закладу. Першими своїми кроками на посаді керівника  Львівського палацу мистецтв колишній керівник музею-заповідника «Личаківський цвинтар» назвав впровадження заходів з енергозбереження та економію опалення, реконструкцію даху та освітлення у приміщенні комунального закладу.

Крім того, Ігор Гавришкевич вважає, що Палац мистецтв повинен заробляти кошти на власне функціонування, проводячи різні заходи, зокрема виставки, арт-вітальні, університет у Палаці мистецтв тощо.

Другий претендент Семен Козак також назвав головною проблемою закладу відсутність сучасного опалення. Він зазначив, що у приміщеннях треба встановити автономне опалення з альтернативними джерелами енергії.

Серед заходів, які Семен Козак пропонує проводити в закладі обласної ради, – створити молодіжний оркестр духової музики, заснувати фестиваль хорової музики з учасниками з усього світу, влаштовувати кінопокази, виставки для людей з обмеженими можливостями.

Чинний директор Палацу мистецтв Юрій Гнатковський зазначив, що заклад має надвитрати на опалення, електроенергію та податки. Саме ці три сфери треба реформувати передусім. Крім того, в перспективі заклад має стати мультимедійним та туристичним об’єктом, цікавим для відвідувачів з усього світу. Також Юрій Гнатковський запропонував на базі закладу видавати мистецький часопис.

Варто зазначити, що голова Львівської обласної організації Національної спілки художників України Олег Микита під час засідання наголосив, що Юрія Гнатковського не мали допускати до участі в конкурсі, оскільки він є учасником судового процесу. За словами Олега Микити, громадськість звернулася з офіційним листом з цього приводу до голови Львівської обласної ради, проте на нього ніяк не відреагували.

Як писав «Вголос», у четвер, 12 травня, у Львівській обласній раді відбулося засідання конкурсної комісії з відбору кандидата на посаду директора комунального підприємства Львівської обласної ради «Телекомпанія «Львів-ТБ».

ІА "Вголос": НОВИНИ