Про це повідомляється у системі «Прозорро», пишуть Наші гроші.

Замовили виготовлення атестатів і свідоцтв про загальну середню освіту з елементами захисту.

Зокрема, надрукують 3 860 свідоцтв для випускників з порушеннями розумового розвитку, які отримали базову загальну середню освіту за спеціальною програмою. Раніше діти з легкими порушеннями розумового розвитку отримували пластикові документи, лише якщо навчались у звичайних школах в межах інклюзивного чи інтегрованого навчання, тоді як після закінчення спеціальних закладів їм видавались паперові свідоцтва. Цьогоріч Кабмін постановив видавати однакові пластикові свідоцтва зі спеціальною приміткою в обох випадках.

У травні 2016 року ціни від «НДІ ПІТ» були на 9-10% нижчими: атестати коштували по 28,98 грн, а свідоцтва по 17,70 грн.

Як і тоді, закупівлю провели за переговорною процедурою, бо фірма запатентувала і зареєструвала як об’єкти інтелектуальної власності способи обробки інформації та складові комп’ютерної програми ІВС «Освіта», в межах якої виготовляються документи про загальну середню освіту на основі фотокомп’ютерних технологій.

Нагадаємо, у квітні 2016 р. міністром освіти в уряді прем’єр-міністра Володимира Гройсмана стала Лілія Гриневич, а її радником – Станіслав Горський, відомий як керівник департаменту «НДІ ПІТ».

Акціонерами «НДІ ПІТ» є ректор «Київського політехнічного інституту» Михайло Згуровський та керівники фірми Валентин Прокоф’єв, Віктор Бобовкін і Юрій Воробйов.

Нещодавно «Інфоресурс» замовив компанії «НДІ ПІТ» також створення софту для Єдиної державної електронної бази з питань освіти за 8,93 млн грн.

 

 «Вголос» 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ