Перед Новим роком на залізничному переїзді Тарасівка-Боярка водій «Мерседеса» вирішив не чекати, доки проїде потяг, і проскочити. Незважаючи на сигнал і червоне світло, позашляховик проїхав перший шлагбаум, доки той не встиг опуститися. Подолав колії, проте змушений був зупинитися перед шлагбаумом з іншого боку. Регулювальник буквально в останні секунди встиг підняти бар'єр руками, аби той проїхав. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.

Проте ті, хто працюють поряд із переїздом, кажуть – водії ризикують тут дуже часто. Вони частенько нарікають на несправну техніку чи світлофори, проте найчастіше самі порушують правила дорожнього руху.

Нагадаємо, що буквально за день до цього інциденту на Львівщині потяг протаранив карету швидкої допомоги. Сталося це на переїзді без шлагбаума, проте він регулювався. Всередині «швидкої» було четверо, усі травмувалися. Досудове розслідування триває й досі, проте достеменно відомо – «швидка» мала пропустити потяг.

Ще тижнем раніше – знову на Київщині – водій знехтував червоним сигналом і вирішив проскочити. Проте не розминувся з потягом і електричка протаранила авто. Після зіткнення потяг протягнув автівку близько 200 метрів. Водій вижив, але у важкому стані його доправили до лікарні з діагнозом черепно-мозкова травма.

Загалом за минулий рік в Україні на залізничних переїздах сталося 40 ДТП. Унаслідок яких загинуло 12 осіб, ще 40 травмовано. Більшості аварій можливо було уникнути, якби не легковажність водіїв, які, намагаючись виграти кілька хвилин, ризикують життям.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ