Увечері 4 травня в окупованому Росією українському Севастополі відбулася репетиція військового параду, приуроченого до російського «Дня перемоги». Про це повідомляють «Крим. Реалії».

Колону військової техніки очолювала бойова машина реактивної артилерії воєнних років, відома під неофіційною назвою «Катюша», на реактивних снарядах якої було написано «За Сталіна! Від Катюші!».

Після цієї установки їхав танк воєнних років Т-34 на синтетичних гусеницях, самохідна артилерійська установка і кілька десятків російських бойових машин, що перебувають на озброєнні берегових військ Чорноморського флоту Російської Федерації.

Репетиція відбулася в центрі міста, бойова техніка їхала вулицею Леніна та проспектом Нахімова. За дійством спостерігали кілька сотень туристів і місцевих жителів, котрі фотографували бронетехніку на мобільні телефони.

Також репетиції відбулися в окупованих Росією Керчі та Сімферополі. У Керчі в підготовці до параду брали участь військові різних видів російських військ і «юнармійців».

У Керчі показали різну російську військову техніку: від панцерників, БТРів, мінометів і гаубиць, систем «Град» до зенітно-ракетних систем С-300.

Як повідомляв «Вголос», раніше ФСБ РФ заявила про затримання в окупованому Криму громадянина України.

ІА "Вголос": НОВИНИ