Такий підсумок співпраці посередника «VFS Global» та Генконсульства Польщі у Львові сьогодні урочисто озвучив Генконсул РП Ярослав Дрозд на підсумковій прес-конференції, передає кореспондент «Вголосу».

Якщо матеріалізувати вартість послуг візового центру у Львові, за які заплатили українці за три роки (по 18,5 євро за одну послугу), то загальна сума становитиме приблизно 14 млн 800 тис. євро, які заробив львівський пункт прийому візових анкет.

Лише за 2014 рік із 345 819 шенгенських віз, які видало Генконсульство РП у Львові, близько 70 тис. польська дипломатична установа видала безпосередньо, решту – за посередництва візового центру.

За словами Ярослава Дрозда, поляки та представники візового центру готуються до впровадження вимоги сканування відбитків пальців для отримання шенгенської візи, яке, ймовірно, започаткують з другої половини року.

Ярослав Дрозд розповідає, що через візовий центр ще з вересня 2014 року можна також здати документи на посвідчення учасника малого прикордонного руху, яке оформляють тепер на 5 років.

Нагадаємо, пункт прийому візових анкет у Львові запрацював 21 листопада 2011 року, в Івано-Франківську – тижнем раніше, в Ужгороді – із серпня 2013 року. Нині львівський візовий центр приймає документи на оформлення шенгенських віз до Польщі, Греції та Болгарії.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ