«Факти порушення режиму припинення вогню 7 січня наші спостерігачі фіксували на всіх «гарячих точках». Зокрема, в районі населеного пункту Гнутово і Харчовик зафіксовано 40 розривів снарядів, випущених з гранатометів, два вибухи в повітрі, 56 вибухів невизначеного походження», - сказав він, повідомляє «Дзеркало тижня».

Хуг також додав, що з 2 по 8 січня 2017 року спостерігачі Місії зафіксували 336 випадків порушення режиму припинення вогню. «Половина з них – у районі Світлодарська. Крім того, такі випадки були в районі Маріуполя, Горлівки, на ділянці Авдіївка-Ясинувата-Донецький аеропорт», - зазначив Хуг.

Нагадаємо, що 21 грудня спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі в Мінську Мартін Сайдик заявив, що учасники переговорів домовилися про припинення вогню з 24 грудня. Проте, як повідомили в штабі АТО, режим дотримання тиші протримався близько 25 хвилин, після чого терористи продовжили обстріли позицій ЗСУ з різних видів озброєння, у тому числі, ствольної артилерії і мінометів.

-
 

ІА "Вголос": НОВИНИ