Про це повідомляє Kasparov.ru.

Школярка розповіла, що її змушували напам'ять вчити статтю 20.2.2 КпАП (організація масового пересування громадян в громадських місцях).  Це доволі об'ємний текст обсягом у 9 абзаців.

За версією комісії, дівчина взяла участь в акції проти пенсійної реформи, яка пройшла 9 вересня у багатьох містах Росії. Сама школярка стверджує, що перед затриманням просто чекала подругу у метро. Було доручено провести з неповнолітньою профілактичну роботу.

Учениця розповіла, що соціальний педагог спочатку прийшла на один з уроків і відчитала її перед усім класом. Після уроків школярка зайшла в кабінет педагога.

Та, за словами восьмикласниці, відразу сказала: "Зараз ти будеш писати на папері закони і потім будеш мені їх розповідати".

Дівчина провела годину в кабінеті, переписуючи статтю 20.2.2 КпАП. Окрім цього, педагог захотіла, щоби після вихідних учениця прийшла знову і розповіла її напам'ять. Окрім того, за словами школярки, вчителька збирається змусити її вивчити статті про порушення правил публічного заходу (ст. 20.2 КоАП) і пропаганди нацистської символіки (ст. 20.3 КоАП).

ІА "Вголос": НОВИНИ