Про це повідомляє командування Повітряних сил ЗСУ у четвер, 22 березня.

Бойова авіація РФ здійснила вильоти з аеродромів «Шайковка», «Кримськ» і «Бельбек» із максимальним наближенням до державного кордону України.

«Винищувальна і бомбардувальна авіація країни-агресора здійснювала вильоти з аеродромів Шайковка, Кримськ і Бельбек з максимальним наближенням до державного кордону України, лінії розмежування між материковою частиною України і АР Крим, а також з наближенням до 40 кілометрів до берегової лінії з боку Чорного моря з подальшим польотом уздовж узбережжя Румунії, Болгарії та Туреччини», - йдеться в повідомленні. 

Крім того, група далеких стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-22 з повним боєкомплектом, у супроводі винищувачів Су-30 здійснила політ у повітряному просторі АР Крим, Азовського і Чорного морів із відпрацювання певних умовних завдань з нанесення ударів.

«Такі дії авіації Російської Федерації викликані, перш за все, реакцією на проведення чергового етапу командно-штабних тренувань у Повітряних силах Збройних сил України та з метою умовного відпрацювання блокади протоки Босфор», - заявили українські військові.

Підкреслюється, що всі сили і засоби ППО були приведені в бойову готовність, щоб дати відсіч у разі застосування авіації Повітряно-космічних сил РФ.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ