Прикордонники кажуть про зростання кількості безвізових поїздок українців до Європейського союзу, повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

«Аналіз трафіку українців до країн ЄС красномовно свідчить, що безвізовий режим відкрив для українців нові можливості та сприяв збільшенню кількості поїздок до Європейського союзу», – зазначають прикордонники.

За даними ДПСУ, від початку дії безвізу по кінець червня 2018 року загалом відбулося понад 21 мільйон перетинів кордону до ЄС громадянами України, що на 12% більше ніж за попередній аналогічний період.

«В той же час, починаючи з перших днів червня цього року спостерігається стрімке зростання кількості українців, які віддають перевагу безвізовим поїздкам та слідують до країн ЄС виключно з біометричними паспортами. Сприяє цьому туристичний сезон та закінчення в паспортах старого зразка терміну дії віз, які раніше доводилось оформляти», – наголошують прикордонники.

Тільки у червні 2018 року зафіксовано 221 тисяча поїздок українців за безвізом, а це в 2,3 рази більше ніж за перші 30 діб безвізу, коли статистика становила майже 96 тисяч осіб. Нині кількість безвізовиків в середньому сягає від 9 тисяч до 12 тисяч осіб за добу.

ІА "Вголос": НОВИНИ