Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела.

Видання зазначає, що відповідний законопроект готується в Білому домі спільно з Держдепом, Міністерством торгівлі і енергетичними департаментами. Зупинити будівництво газового трубопроводу США можуть, застосувавши обмеження до компаній, залучених у проект "Північний потік-2".

За інформацією джерел, в особі теперішніх і колишніх американських чиновників, такі санкції обговорюються і при необхідності можуть бути введені протягом декількох тижнів.

Додається, що чимало в цьому питанні залежить від переговорів канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Росії Володимира Путіна, які проходять 18 серпня в Берліні.

Як уже повідомлялося, зустріч Меркель і Путіна розпочалася із запізненням на півгодини. Цей приїзд називали неофіційним. Тут були відсутні почесті, а переговори відбувалися не у відомстві федерального канцлера у Берліні, а за містом.

Російського гостя тут зустрічали кілька демонстрацій, серед прихильників Путіна з прапорами так званої «ЛНР» були й українці. Останні тримали плакат з головною вимогою - відпустити Олега Сенцова.

Відомо, що Меркель збиралася говорити з Путіним про енергетичну співпрацю, передусім про «Північний потік-2». Обидві країни підтримують проект і можуть отримати у відповідь на це нові санкції США. А ще планували говорити про двосторонню співпрацю, Сирію та Україну.

Перед початком перемовин Меркель заявила, що Німеччина домагатиметься встановлення режиму тиші на Донбасі до початку нового навчального року в Україні. У той же час Путін пояснив, навіщо йому "Північний потік-2".

 

ІА "Вголос": НОВИНИ