Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

«Приховані інтереси» - це інноваційний онлайн-інструмент, який розроблений для того, аби полегшити процес пошуку конфліктів інтересів серед місцевих депутатів та топ-чиновників, а також допомогти знайти теми для антикорупційних розслідувань», - зазначила голова правління ГО «Антикорупційний штаб» Галина Янченко.

За її словами, сервіс розроблений для журналістів, громадських активістів, експертів, виборців та представників бізнесу.  

«В основі цього онлайн-сервісу - база даних кампаній, пов’язаних із місцевою політичною елітою: депутатським корпусом, мером та його заступниками. А також близькі родичі усіх вище перерахованих,- додала вона. - У львівській базі є 108 фігурантів, з якими пов’язані 313 кампаній».

Аналітик ГО «Антикорупційний штаб» Ольга Рибак уточнила: «Наша інформація базується на офіційних джерелах. Це декларації фігурантів та єдиний державний реєстр юридичних осіб».

До слова, на «Прихованих інтересах» вже опублікували бази даних кампаній із 6 міст України: Києва, Тернополя, Житомира, Івано-Франківська, Львова та Дніпра.

ІА "Вголос": НОВИНИ