Нардеп Ігор Луценко повідомив, що ці авто хочуть привезти елементи сцени, звукове обладнання, мікрофони і назвав перекриття руху «незаконними діями поліції», пише УП.

«Посилання йде на якісь міфічні розпорядження адміністрації президента. Але це не може бути передбачене будь-якими нормативними актами. Поліція, схоже, має неофіційний наказ не пускати нікого. Одна машина прорвалася, провезли трохи обладнання на мітинг. Інше обладнання стоїть тут. Ми як депутати намагаємося розібратися, чому нікого не пускають», - заявив Луценко.

Водночас, він наголосив, що перекривати рух перед Радою підстав немає.

«Це вулиця, а не АТО. Тут планується мирне зібрання, на яке не можна провести обладнання. Право людей на мирні зібрання порушене», - наголосив Луценко.

Як уже писав «Вголос», прохід в урядовий квартал здійснюється лише через рамки металошукачів. Правоохоронці вилучили у громадян молотки. З боку вулиці Грушевського кордон поліції та два коридори з металодетекторів. З ночі до центру столиці стягнули велику кількість силовиків.

Нагадаємо, з ночі під будівлею Парламенту почали збиратися учасники масштабної акції за політичну реформу. Однією з вимог активістів є зняття депутатської недоторканності. Що цікаво, сьогодні вранці Президент України Петро Порошенко поспішно зареєстрував у Верховній Раді проект закону під номером 7203 про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України).

Варто зазначити, що активісти обіцяли великий масштаб протесту. Також опозиція вимагає створення антикорупційних судів та ухвалення нового виборчого закону. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ