За останні два роки на 30-40 % збільшилась кількість туристів, за статистичними даними метою подорожі 93,3% туристів є дозвілля і відпочинок, з такою метою подорожує і 86% іноземців. Серед іноземців найбільше відвідували Львів туристи з Польщі, Німеччини, Білорусі, США, Росії. Протягом року управління культури та туризму ЛМР брали участь в 11-ти міжнародних виставках.

Про це повідомив начальник управління культури та туризму ЛМР Андрій Сидор.

«Протягом року у Львові відбулось близько ста різноманітних фестивалів. Управління культури та туризму ЛМР брали участь в 11-ти міжнародних виставках. Також вперше у Львові в травні відбудеться міжнародний туристичний форум. За останні три роки майже у десять раз збільшилося фінансування заходів розвитку туризму з міського бюджету Львова», - додав він.

За словами п. Андрія, на розвиток туризму з міського бюджету на 2009 рік виділено кошти у сумі 1,5 млн. грн. Така ж сума була виділена у 2008 році.

«Щодо кількості туристів, які відвідали Львів у 2008 році, то ця цифра сягає близько одного мільйона», - сказав він.

Як повідомила депутат, член постійної комісії культури, дозвілля, промоції, ЗМІ та туризму ЛМР Лариса Малех, для того, щоб туристи більше їздили до Львова потрібно обов’язково сертифікувати всі туристичні послуги у місті, особливо що стосується готелів, врегулювати затримку туристичних автобусів на кордонах, добре продумати туристичні програми перебування туристів на теренах міста та провести капітальний ремонт доріг.

За словами голови аналітичної групи комітету підприємців Львівщини Ігора Гурняка, основними проблемами у сфері туристичного бізнесу міста є відсутність розширення площ для бізнесу туристичних об’єктів, відсутність співпраці між об’єктами та закладами освіти, відсутність більшості авіарейсів до Львова, не урегульованість пропуску туристичних автобусів на кордоні, корупційні дії та конкуренція приватних осель та готелів.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ