Про це у вівторок під час прес-конференції у Києві розповів голова представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі, передає УНН.

«Допомога ЄС Україні полягає головним чином в тому, щоб зосередитися на другому вигляді загрози: неефективному управлінні, слабких інституціях, відсутності верховенства права», – сказав посол Євросоюзу.

За його словами, очевидно, що подібні проблеми виникають в Україні з огляду на минулі події в країні. Проте, за його словами, більшість сусідніх країн також зустрічаються з подібними проблемами, і в ЄС дуже фокусують на цьому увагу.

«ЄС за останні 3 роки розгорнув понад 10 мільярдів євро фінансової підтримки, щоб допомогти Україні вирішити ці проблеми», – сказав Х. Мінгареллі.

За останні три роки ЄС впроваджував різного роду програми, у тому числі великий внесок був зроблений в реформування державної адміністрації, підкреслив він.

«Ясно, що без сильного державного апарату Україна більш вразлива перед зовнішніми і внутрішніми загрозами, і тому ми виділили понад 100 мільйонів євро, а також різні форми грантів на реформування більше 10 міністерств і двох державних установ», – додав Х. Мінгареллі.

Тому, з його слів, реформа державного управління дуже важлива.

Також він зазначив, що ЄС запровадили різноманітні програми щодо боротьби з корупцією та розвитку верховенства закону.

 

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ