Передає Корреспондент з посиланням на Інтерфакс-Україна.
 
Відзначається, що з 245 дітей від 7 до 15 років, які прибули в санаторій Лазурний для оздоровлення, 46 постраждали від гострої кишкової інфекції, спалах якої відбувся 20 липня. За даними Бердянського міжрайонного відділення Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України, діти отруїлися несвіжою гречкою, в якій були виявлені патогенні мікроорганізми, що викликають кишкові інфекції.
 
Як зазначається у тексті судового вироку, керівництво санаторію використовувало фіктивний документ про його готовність до роботи в літній сезон, таким чином санаторій виграв тендер Департаменту соціальної політики Дніпропетровської міськради на "оздоровлення" дітей учасників АТО з Дніпра.
 
Встановлено, що насправді оздоровчий заклад не мав права на відкриття минулого літнього сезону, оскільки санепідемслужби не підписали відповідного акта через виявлені порушення санітарних правил.
 
У ході суду Людмила Запорожець визнала свою провину в підробці документів і розкаялася у скоєному. Суд визнав її винною у вчиненні кримінального злочину. Також суд врахував пенсійний вік обвинуваченої та її каяття.
 
Таким чином, екс-директор санаторію за скоєний злочин заплатить штраф у сумі 4250 гривень.
 
Нагадаємо, в бердянському таборі, де відпочивали 250 дітей АТОвців, сталося масове отруєння.

ІА "Вголос": НОВИНИ