Про це розповіла заступниця міністра економічного розвитку та торгівлі України Наталія Микольська в інтерв'ю «Укрінформу».

«Торгівля України з Канадою дійсно зростає: наш експорт за 8 місяців зріс на 74%. Що вкрай важливо, збільшуються у першу чергу не поставки сировини, а товари із високою доданою вартістю, зокрема: соки, машини спеціального призначення, пластикова тара та керамічна плитка», - підкреслила Микольська, визнавши, що в абсолютних цифрах приріст поки не є дуже великим, зате постійним.

«Звичайно, обсяги цього приросту поки не вимірюються сотнями або десятками мільйонів, але вже сам факт його наявності говорить, що українські продукти займають свої ніші на канадському ринку. Наша нова продукція заходить сюди, зростає і залишається», - зауважила Микольська.

Заступниця міністра додала, що одним з основних питань візиту торговельної місії на чолі із прем'єр-міністром України до Канади було подальше збільшення товарообігу між країнами.

«Нашим завданням у Канаді було обговорення перспективних секторів співпраці й того, яких іще конкретних кроків можуть вжити уряди, аби торгівля і кооперація між нашими підприємствами зростала», - зазначила вона.

Нагадаємо, Україна запропонувала Канаді співпрацю у сфері розробки комп'ютерних ігор.

ІА "Вголос": НОВИНИ