Участь у засіданні Олімпійської Академії України взяли також виконавчий директор НОК України Наталія Коваленко, керівники спеціалізованих ВНЗ України, представники центрів олімпійської освіти та досліджень, журналісти. На сесії були підведені також і підсумки Всеукраїнського конкурсу малюнків серед учнівської молоді «Олімпійський спорт: історія і сьогодення».

Постановою сесії було відзначено ефективну роботу Львівського відділення Олімпійської Академії України (керівник професор Оксана Вацеба), а також Дніпропетровського, Донецького, Луганського, Харківського, Сумського, Чернівецького, Київського, Запорізького обласних та Кримського республіканського відділень та їх керівників. Зокрема було наголошено, що школярі Львівської гімназії імені Василя Симоненка гідно представляли молодь України на Перших зимових Юнацьких Олімпійських Іграх в Інсбруку (Австрія) – як переможці міжнародного культурно-освітнього проекту «Всесвітній спортивний розвиток».

Неабияким досягненням роботи Олімпійської Академії України у 2012 році стало відзначення досягнень українських фахівців за впровадження олімпійських освітніх проектів найвищою відзнакою Міжнародної Олімпійської Академії «Афіна», яку було вручено Марії Булатовій.

Учасники сесії Олімпійської Академії України, які представляли усі області України, затвердили план роботи ОАУ на 2013 рік та кошторис діяльності на 2013 рік та його виконання у 2012 році.

Довідка:
Олімпійська Академія України (ОАУ) була створена 20 вересня 1991 року відповідно до рекомендацій Міжнародного Олімпійського Комітету для сприяння розвитку та зміцненню олімпійського руху в нашій країні, духовного взаємозбагачення людей, поширення обміну цінностями національної культури під знаком ідей і принципів олімпізму.
ОАУ є самостійною громадською організацією і діє під егідою НОК України.
Основними завданнями ОАУ є:
• Всебічне вивчення, популяризацію, розвиток і розповсюдження олімпійських ідеалів і принципів, гуманістичних цінностей олімпізму, олімпійського руху та олімпійських ігор, сприяння розвитку спортивно-масової та фізкультурно-оздоровчої роботи серед населення України.
• Всебічне сприяння фізичному, моральному й духовному вдосконаленню особистості в міжнародному спортивному русі в ім’я зміцнення миру, дружби і співробітництва між народами всіх країн нашої планети.
• Підтримку дій усіх прогресивних сил, що ведуть боротьбу за єдність олімпійського руху, проти політичної, расової, національної, релігійної чи будь-якої іншої дискримінації в олімпійському спорті.
• Пропаганда ідей олімпізму, як одного із дійових засобів залучення громадян до ідеалів добра, миротворчості, здорового і щасливого способу життя.
• Сприяння участі фахівців України в діяльності Міжнародної Олімпійської Академії, в роботі наукових симпозіумів, конгресів і конференцій, у діяльності міжнародних спортивних федерацій, об’єднань і асоціацій, олімпійських конгресів та інших заходів, які проводить Міжнародний олімпійський комітет.
• Участь в організації та проведенні науково-дослідних робіт та освітньої діяльності, поширенні наукової інформації за результатами наукових розробок щодо олімпійської тематики.
• Репрезентація Академії і захист її інтересів у МОА, а також здійснення міжнародних контактів та зовнішньоекономічних зв’язків зі спортивних питань.
• Участь в організації підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації фахівців галузі фізичної культури і спорту.
• Створення регіональних відділень Олімпійської Академії України в Автономній Республіці Крим, областях України, містах Києві і Севастополі.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ