У відповідь на це прохання депутати під час вчорашньої сесії прийняли звернення до Генерального прокурора України та голови Національної поліції України з вимогою вжити заходів для активізації проведення слідчих дій, спрямованих на встановлення місця знаходження Тараса Познякова, а також затримання та арешту підозрюваного у вбивстві росіянина Луана Кінгісеппа, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Як йдеться у зверненні, справа Познякова розглядається  Києво-Святошинським районним судом Київської області.

«Дмитро Голуб за попередньою змовою з Луаном Кінгсеппом ретельно підготувався та із використанням пістолетів системи «Токарева» 4 квітня 2016 року на території Київо-Святошенського району викрав Тараса Познякова, заволодівши його автомобілем «Ауді-6» та особистими речами. 4 серпня 2016 року в м. Старокостянтинів був затриманий Дмитро Голуб, який відмовився від надання показів і свою вину у вчиненні злочину не визнав. Натомість під час судових розглядів поводить себе агресивно», – йдеться у зверненні.

На сьогоднішній день місцезнаходження Тараса Познякова не встановлено.

«Підозрюваного Луана Кінгісеппа оголошено в міжнародний розшук. Матеріали щодо нього виділено в окреме кримінальне провадження, яке, на жаль, вкрай незадовільно розслідується слідчим управлінням Національної поліції в Київській області. Не піддається жодному поясненню бездіяльність правоохоронних органів, ігнорування закону та фактична відмова у проведенні слідчих  та негласних дій, спрямованих на встановлення місця знаходження Познякова Тараса Олександровича, а також розшуку, затримання та арешту підозрюваного Луана Кінгісеппа», – йдеться у тексті звернення.

Нагадаємо, 4 квітня Тарас Позняков на власному автомобілі Audi A6 виїхав зі Львова до Києва. По дорозі він погодився підвезти двох осіб.

До столиці Позняков не доїхав, зник разом з автомобілем. Зараз місцезнаходження чоловіка невідоме, а його автомобіль з слідами крові виявили в Києво-Святошинському районі.

Інтерпол оголосив у розшук підозрюваних у викраденні Познякова – 36-річного Дмитра Голуба і 25-річного громадянина Росії Луана Кінгісеппа. Голубу інкримінується умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене групою осіб за попередньою змовою, а також незаконне привласнення автомобіля, Кінгісеппу – те саме, а ще – незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.

Як повідомляв «Вголос», 4 серпня поліція Хмельницької області затримала Дмитра Голуба – одного з підозрюваних у вбивстві водія з «BlaBlaCar» Тараса Познякова. 

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ