Про це заявила речниця Нацполіції Києва Оксана Блищик в ефірі одного з українських телеканалів, передає Укрінформ.

"Якщо дії будуть кваліфіковані за ст. 296, це кримінальне провадження і справа приватного звинувачення, необхідна заява потерпілої сторони. Якщо слідчі вбачатимуть у цих діях склад іншого кримінального правопорушення, які не є справою приватного звинувачення, такі кримінальні провадження будуть розпочинатися автоматично. Буде нести відповідальність (при заяві представників установ - ред.) людина, яка є організатором цієї акції", - зазначила Блищик.

За її словами, під організатором мають на увазі того, хто подавав заявку на проведення події до Київської міської державної адміністрації.

Блищик наголошує, що працівники поліції під час акцій фіксують усі заклики до протиправних дій і самі дії. Крім того, у місцях проведення масових заходів працюють представники поліції комунікації, які попереджають учасників про наслідки можливих правопорушень.

"Ми продовжуємо перемовини як з організаторами, так і з учасниками і закликаємо їх висловлювати свою особисту позицію в правовому полі", - додала Блищик.

Разом з тим, поки інформації про постраждалих чи затриманих під час акцій немає.

Нагадаємо, сьогодні активісти з націоналістичних організацій на чолі з лідером "Добровольчого руху ОУН" Миколою Коханівським прийшли до будівлі Росспівробітництва на вулиці Борисоглібській у Києві. Вигукуючи антиросійські гасла, учасники акції протесту почали кидати каміння у шибки, розбивши 3 великі панорамні вікна. Крім того, дорогою до Росспівробітництва активісти побили шибки у будівлі філії "Сбербанку".

ІА "Вголос": НОВИНИ