[media=154038,154039,154040] 

Про це пише у Facebook журналістка Оксана Сябро.

Катування найменшому синові мати влаштовувала при старших дітях і при чоловікові. Била жорстоко, по голові, по ногах палицею або рукояткою від ножа, все тіло малого в шрамах, а голова в гематомах.

Маму в селі вважали ідеальною, адже всі інші діти були прекрасно одягнені, вони спали на нормальних ліжках, у теплій хаті, ходили в школу, їх вона любила, а от Сашка ненавиділа. Сашка вона від усіх ховала, бо постійно був побитий, коли раптом хтось малого бачив - казала, що його побив козел.

Сашка горе-мати з народження виганяла на ніч в холодний в сарай без вікон, у нього не було навіть подушки. У дитини не було навіть трусиків. Він ходив в обносках від старшого брата. Мама ніколи не говорила йому, що любить. Вона не називала його на ім’я. Лише матом. За 6 років Сашку не купили жодної іграшки. Йому давали кашу, яку варили собаці.

Коли старший брат привіз 6-річного хлопчика до журналістів, аби врятувати, серед літа малий був у старих зимових чоботах, бо іншого взуття у нього просто не було. Сашка запитали, а про що він мріє? Та малий не знав, що це за слово. Він попросив просто теплий суп і теплу воду, бо востанє мився рік тому на річці.

Мама, звісно, не знала, що журналістам відомо про Сашка, вона хотіла на всю країну розказати про свою багатодітну ідеальну родину і попросити новий дім. Сашка вона не взяла до Києва, сказала, що дитинка хворіє вдома. А сама в столиці з дітьми розважалася і попросилася до Лаври, помолитися за здоров’я своїх дітей.

Врешті ця красива доглянута злякано пояснила, що просто думала, що це не її син. Його ніби підмінили їй в лікарні. При цьому малий копія батька, а аналіз ДНК жінка ніколи не хотіла робити. Вона зізналася, що знущалася над малим, бо він її дратував.

Після втручання журналістів поліція і соцслужби опитали всіх дітей і чоловіка. Кожен у родині підтвердив катування над малим Сашком. Матір забрали в наручниках з дому.

Маленький Сашко зі старшим братом зараз в «Охмадиті», він щасливий, бо його більше ніхто не буде бити. Він спить на чистому ліжку і їсть свій улюблений теплий суп.

Сашко не знав, що означає слово «мрія», він не вмів мріяти, хотів просто вижити, коли мама брала до рук палицю чи молоток.

«Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ