За словами Богдана Червака, місцеві більше чують Будапешт, ніж Київ.

Таку думку у своєму Facebook висловив голова Організації українських націоналістів Богдан Червак.

«Уряд Угорщини, як на мене, перейшов червону лінію. Призначення «уповноваженого з питань Закарпатської області» - безпосереднє втручання у внутрішні справи України, замах на територіальну цілісність. За це б’ють по зубах», - написав Червак.

За словами націоналіста, це все відбувається через те, що місцева влада більше прислухається до Будапешту, ніж до Києва. Також голова ОУН пов'язує такі рішення з прагненнями дати угорській мові можливого статусу офіційної в певних регіонах.

«Загравали у мовних питаннях? Не хотіли бачити угорських прапорів на адміністративних установах? Дочекалися хамства і зневаги до своєї країни», - пише Червак.

Як наголосив голова ОУН, ноти протесту, яку вручило МЗС України, вже замало і ті регіони мають зрозуміти, що Україну треба поважати. Один з варіантів, за його словами, це ввести на територію Закарпаття бойові підрозділи ЗСУ і розпочати бойове злагодження. У цьому випадку можна пред’явити Будапешту вимоги щодо моральної і матеріальної компенсації за злочини перед Карпатської Україною, які вчинили угорські окупанти у 1939 році.

«Врешті хтось має відповісти за жертви Верецького перевалу, де сотнями розстрілювали українців тільки за те, що хотіли жити у власній державі? Ця історія має навчити, як не можна шукати компромісів там, де на кону Україна», - додав Червак.

Нагадаємо, що сьогодні уряд Угорщини вирішив створити посаду уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області та програми розвитку дитячих садків Карпатського басейну.

У відповідь на це МЗС України вручило Тимчасовому повіреному у справах Угорщини в Україні ноту з вимогою надання офіційних роз’яснень.

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок розкритикував реакцію Міністерства зовнішніх справ України на плани Угорщини призначити свого міністра для Закарапаття.

Нагадаємо, що раніше прем'єр Угорщини Віктор Орбан заявив, що не вірить у прагнення України стати членом ЄС чи НАТО.

ІА "Вголос": НОВИНИ