Двох охоронців, які чергували в ніч, коли обвинувачений в педофілії мільярдер Джефрі Епштейн наклав на себе руки, заарештували у вівторок.

Про це пише видання The New York Times.

Охоронців звинувачують в недбалому виконанні своїх обовʼязків. Охоронці зобовʼязані були кожні пів години перевіряти Епштейна в його камері. Але замість цього вони, за даними слідства, спали в робочий час і фальсифікували документи перевірок.

Зокрема повідомляється, що обидва охоронці працювали понаднормово через нестачу персоналу. Їх обох відправили в адміністративну відпустку, поки генеральний інспектор ФБР та Міністерство юстиції розслідували смерть Епштейна.

Джеффрі Епштейна затримали 7 липня. Його звинуватили в торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації. Особлива увага до справи Епштейна прикута ще й тому, що мільярдер добре знав чинного президента США Дональда Трампа, колишнього американського президента Білла Клінтона, а також принца Ендрю, герцога Йоркського.

10 серпня Джеффрі Епштейн вчинив самогубство у вʼязниці. Його тіло знайшли в камері, де він відбував покарання. Розтин виявив велику кількість переломів у ділянці шиї, а також зламану підʼязикову кістку.

Як відомо, американський фінансист та мільярдер Джеффрі Епштейн, якого звинувачують у торгівлі людьми, написав заповіт за два дні до самогубства, у якому всі свої активи передав до трастового фонду The 1953 Trust.

ІА "Вголос": НОВИНИ