Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко назвала імена засуджених або заарештованих в Україні росіян, яких наша держава готова обміняти на українських бранців в РФ та на Донбасі.

Про це передає «Інтерфакс-Україна».

«Я хочу озвучити прізвища тих громадян РФ (я маю на це відповідний дозвіл компетентних структур), кого ми готові передати Росії для звільнення українців Сенцова, Кольченка, Сущенка, Гриба, Балуха, Панова, наших хлопців, які утримуються на окупованому Донбасі», – сказала Геращенко.

Так, за її словами, йдеться про таких росіян: Агєєв Віктор, Баранов Олександр, Бусигін Анатолій, Валіхідіс Олександр, Висоцький В'ячеслав, Гаджиєв Руслан, Гратов Валерій, Гречин Владислав, Доронін Олег, Єгоров Сергій, Іванов Валерій, Кемаковський Ігор, Коваліс Ольга , Кусакин Василь, Макаров Владислав, Мефедов Євген, Одинцов Максим, Седін Олексій, Сидоров Денис, Сливка Максим, Черних Павло, Чубарова Лариса і Шаталов Євген.

Геращенко зазначила, що вони або вже засуджені за підготовку терактів в Одесі, Харкові, Києві, Херсоні, Тернополі, за участь у військових діях на Донбасі, або у їхніх справах тривають судові процеси.

«Звертаюся із закликом до Російської Федерації – заберіть ваших, віддайте українців», – закликала перший віце-спікер парламенту.

Раніше «Вголос» писав, що представник Росії на переговорах у Мінську Борис Гризлов запропонував провести обмін полоненими за формулою «157 на 20».

Водночас, представник України Ірина Геращенко повідомила про відсутність прогресу у питаннях звільнення заручників і пошуку зниклих безвісти на Донбасі. За її словами, Україна не отримала відповіді на пропозицію передати 23 росіян.

Як відомо, останній великий обмін полоненими на Донбасі відбувся у грудні минулого року. Україна тоді віддала 233 людини і отримала 73. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ