Заборона згадки про кума Путіна Віктора Медведчука в книзі Вахтанга Кіпіані про Василя Стуса – це ознака нереформованості судової системи.

Про це у коментарі ІА Вголос сказав політолог Андрій Міщенко.

«Проблема полягає у тому, що у нас немає незалежних суддів. Бо якби була реально незалежна суддівська гілка влади, то такого судилища б не було. І ми розуміємо, що це рішення суду про заборону згадувати Медведчука в книзі про Стуса, - це політична проблема.

Ми знаємо уже, що суддя Заставенко, котра заборонила фрагменти книги про Стуса, мала зв’язки у «ДНР», вона з Макіївського райсуду Донецької області чомусь була одразу переведена у Дарницький районний суд м. Києва. І тут вкотре виникає питання, а чому її не відправили працювати в суди міст районного значення, а одразу в столицю України? Бо її у 2018 році рішенням Порошенка було призначено суддею Дарницького райсуду. Саме експерзидент особисто перевіряв та призначав суддів із окупованих територій», - наголосив політолог.

«Реакція суспільства на заборону фрагментів книги про Стуса здорова. Якщо говорити про Медведчука, то він на мене ще у 2009 році грозився подати у суд. Я тоді відкрито заговорив про його роль, як адвоката, у смерті Василя Стуса. Ймовірно куму Путіна не надто імпонує його минуле», - наголосив Андрій Міщенко.

ІА "Вголос": НОВИНИ