Про це розповів голова фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Олег Панькевич, коментуючи заборону у Польщі «бандерівської ідеології».

Депутат зазначив, що прийняття вищезазначеного закону польським Сеймом матиме і негативні наслідки для українських заробітчан у Польщі. «Після його прийняття ці люди будуть почувати себе не дуже комфортно і будуть у небезпеці. Минулого року ми мали приклади ворожості щодо українців і це може продовжуватись», - зазначив депутат.

Олег Панькевич зазначив, що велика вина в поширенні антиукраїнської істерії у Польщі лежить і на українській владі. «Замало є лише приймати заяви, - продовжив свободівець, - потрібно приймати дії. До прикладу, Львівській облраді потрібно прийняти Програму вшанування жертв окупаційних режимів. Такий проект рішення є, але ця рада його не проголосувала. Ми вважаємо, що потрібно фінансувати науковців, які б досліджували польсько-українську історію. На жаль, Президент України та голова Верховної ради відмовчуються і нічого не говорять. Напевно, якщо були б подібні закиди до Німеччини чи інших країн Європи, то реакція у європейських лідерів була б іншою».

ІА "Вголос": НОВИНИ