Він вважає, що повністю заборонити російські соціальні мережі на території України неможливо, проте з часом користувачів ставатиме менше.

«Технологічно це можливо при умові, якщо Україна фактично вибудує власний інтернет та ізолюється від всього світу. Ніхто цього робити не буде. Разом з тим, ми забуваємо один нюанс – соціальна мережа – це, в першу чергу, соціальна річ. Якщо в результаті цього вона втратить близько 30% користувачів з України, решта можуть самовіддалитися від мережі унаслідок того, що вони втратять можливість спілкуватись зі своїми друзями, знайомими», - розповідає Наумко.

Насправді, обійти подібні заборони – не є проблемою. Зрештою, за словами ІТ-спеціаліста, головною ціллю не є обмеження доступу усім громадянам.

«Соціальні мережі – це, в першу чергу, звичка. Це не є програмний продукт. Технологічно обійти подібні заборони не є проблемою. Більше того, це не перша спроба в світі, тож механізми вже були відпрацьовані і вони діяли. Чи це означає, що наказ Президента буде проігноровано? Ні. Все зводиться до того, аби обмежити доступ основній масі, яка не аналізуючи і не думаючи, потрапляє під згубний вплив», - зазначає програміст.

Більше - у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА

 

Як відомо, указ президента України Петра Порошенка про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони, згідно з яким в Україні заблокують низку російських сайтів, набув чинності 17 травня 2017 року. 

«Вголос»
 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ