У великодньому зверненні предстоятель УПЦ Московського патріархату Онуфрій «забув» слова «Україна» та «українці». Відповідний текст послання з’явився на ресурсі МП.

Скандальний священнослужитель також не адресував жодного слова українським медикам, які безперервно рятують наших співвітчизників від коронавірусу. Оминув Онуфрій і військових ЗСУ, які захищають кордон нашої держави від окупантів.

У пасхальному привітання Онуфрій вирішив не згадувати назву Україна та українці, до вірян він звертався просто як до «сестер і братів».

Онуфрій нічого не каже про війну на Донбасі та людей на окупованих територіях, а «черговою скорботою» називає не бойові дії, а «вірусну хворобу».

Натомість великоднє послання предстоятеля Православної церкви України Епіфанія звернено до «всіх православних християн України».

Епіфаній окремо вітає «усіх, хто в цих складних умовах несе служіння українському народу у війську та інших збройних формуваннях, захищаючи від зовнішнього агресора мир і державну незалежність України» й окремо «лікарів, всіх медичних працівників та всіх, хто жертовно і з любов’ю піклується про хворих, дбає про захист ближніх від поширення згубної пошесті» й разом з ними «усіх наших братів і сестер, хто змушений святкувати Великдень в умовах кремлівської окупації, несправедливого ув’язнення, за гратами полону».

Україна, як держава та країна згадується у великодньому посланні предстоятеля Української греко-католицької церкви Святослава:

«Усім, в Україні й на поселеннях сущим, засилаю свої щирі молитви й сердечні вітання. Благословляю вас усіх: здорових і хворих, сильних і немічних, молодих і старших, батьків і дітей».

Окрім того, Святослав приділив увагу в святковому зверненні тим українцям, яким нині особливо важко, і від мужності та стійкості яких зараз залежить подальша доля мільйонів. Він благословив наших лікарів і медичних працівників - усіх, хто по-геройськи піклується хворими і потребуючими в цих надзвичайних обставинах. Не забув і про наших воїнів, що на передовій, поранених та вимушено переселених осіб, мешканців окупованих територій.

Як писав «Вголос», митрополит УПЦ МП Онуфрій заразився коронавірусом.

Напередодні в ПЦУ звернулися до Онуфрія через заклики збирати людей на Великдень.

ІА "Вголос": НОВИНИ