Поліція Одещини оприлюднила відео, на якому зафіксовано літню жінку-репетитора, яка під час занять б’є та обзиває учнів, зазначивши, що правоохоронці уже відкрили кримінальне провадження за цим фактом.

«Відомості за вказаним фактом були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.126 (побої і мордування) Кримінального кодексу України. Під час перевірки інформації з’ясувалося, що подія мала місце у 2016 році на території Біляївського району. Працівники поліції встановили особу правопорушниці. Жінка зізналася у вчиненому. Наразі досудове слідство триває. Відповідно до закону, подібні дії караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року», - кажуть у поліції.

«Не можна лишати такі речі безкарно. Ця людина має бути покарана, і покарана дуже суворо», - зазначив у коментарі журналістам батько побитого хлопчика Геннадій Пастухов.

Його заляканий син мовчав про побиття, як і більшість інших учнів, а ті, хто зважувався на відвертість, не зустрічали в батьків розуміння.

«Я теж своїй дитині не вірила. Вона і мені, і батькові дитини втовкмачила, що та бреше. Вона гарний маніпулятор, навчилася свої вчинки приховувати», - зазначає мати побитої дитини Тетяна Вакуленко.

«Батьки не вірили, доки не спливло оце відео. Я побачила – мені погано стало. Я одразу згадала, як я своїй дитині не вірила, коли вона приходила в сльозах – я її все одно відправляла на ці заняття», - каже Олена Тютюнник.

Сама репетиторка заявила, що так «виховувала чесність і карала за брехню». Жінка пишається своєю роботою, а дітей, які виклали відео в мережу, називає зрадниками. Педагог каже, що стусанами давала раду учням, яких шкільні педагоги визнали безнадійними.

«Мені 72 роки, я хочу потім перед Богом сказати: я зробила те, чого не зробив ніхто, я перехилила палку, як то кажуть. Скоро мене там судитимуть», - додає вчителька, показуючи на небо.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ