Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» розповів Юрій Іванишин, начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС Львівщини.

«Ми здійснили позапланові перевірки 237 закладів, розташованих на території області, де перебувають діти у нічний час. Все це спричинено тією ситуацією, яка склалась в Одесі із загибеллю дітей. Такі заклади перевіряються щонайменше двічі на рік — з проведенням відповідних навчань персоналу. Загалом стан об'єктів — задовільний», пояснив він.

Як відомо, вчора надзвичайники завітали до закладів, де цілодобово перебуває велика кількість людей. Там перевіряли, яка ситуація з безпекою і чи є все для того, аби швидко загасити пожежу:

«Ці перевірки призначені для того, щоб керівникам установ дати вказівки, як діяти у разі виникнення пожежі або надзвичайної ситуації. Звичайно, ми розуміємо, що ці заклади не мають належного фінансування. Деякі керівники економлять на безпеці дітей або ж тих людей, які перебувають в об'єктах. Вогнегасники недорогі, а от що стосується систем протипожежної безпеки, то вони також значних матеріальних затрат не потребують. Якщо є пожежна автоматика, система сповіщає людей про небезпеку і значно зменшує час перебуття пожежних підрозділів для ліквідації надзвичайної події».

Такі оглядини проводять двічі на рік. Однак після останніх трагічних подій в Одесі та Вінниці перевірили все поза планом:

«Ми вказуємо на виявлені порушення керівнику об'єкту. Якщо є такі зауваження, які можна усунути в процесі перевірки, вони включаються в акт перевірки, а керівника притягаємо до адміністративної відповідальності. Якщо ж є пожежонебезпечні приміщення, то ми звертаємось до суду щодо їх закриття».

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ