Про це повідомляє «Укрінформ».

«Страйк відбудеться в знак протесту проти проведених урядом заходів жорсткої економії. Участь у страйку вже підтвердили дві найбільші профспілки країни: Загальна конфедерація праці та Верховна адміністрація цивільних службовців. На знак протесту в Греції з 16:00 четверга за місцевим часом не будуть ходити потяги метро, трамваї та приміські електрички, поїзди далекого прямування в четвер взагалі не вийдуть у рейси. Не вийдуть з портів і судна, команди яких належать до морської федерації країни», – йдеться в повідомленні.

До протесту планують приєднатися лікарі, викладачі, працівники фінансового сектору і податкові інспектори. В Афінах на Марсовому полі запланована масова демонстрація.

«Масова участь в 24-годинному загальному страйку у четвер і в демонстрації на Марсовому полі стане нашою відповіддю для тих, хто продовжує руйнувати суспільство і економіку», – сказано в заяві грецької Загальної конфедерації праці.

Як раніше повідомлялося, в Греції до ранку 8 грудня також триватиме страйк журналістів приватних і державних ЗМІ. Журналісти протестують проти пенсійної реформи і високого рівня безробіття в сфері ЗМІ, яке становить майже 50%.

Нагадаємо, раніше міністри фінансів країн-членів ЄС схвалили низку заходів, покликаних допомогти Греції впоратися зі зростанням відсотків за кредитами. Серед вищевказаних заходів, зокрема, продовження термінів по виплаті частини боргів.

ІА "Вголос": НОВИНИ