"Про це в інтерв'ю "Вголосу" заявив політолог Тарас Березовець.

"У Кремлі помилилися, розраховуючи, що після компліментів Трампа на адресу Путіна ставлення США до РФ зміниться. У Путіна були переконані, що нових санкцій після цієї «теплої» зустрічі точно не буде. Зараз РФ істерить і це підтверджує, що вони не сподівалися на удар. А в принципі, це і є американська система стримування і противаг. Трамп може що завгодно писати у своїх «твітах» і розповідати на зустрічах – позиція США залишається незмінною: Росію слід покарати за її злочини", - каже експерт.

За його словами, нові санкції суттєво підірвуть довіру до Путіна всередині російської еліти:

"Тамтешні чиновники і олігархи довго сподівалися на «геній» Путіна, який зуміє переконати американського лідера не запроваджувати нові санкції. Путіну не вдалося і це поставило під сумнів його спроможність захищати найближче оточення".

"Цього року у світі відбудуться кілька важливих виборів, - продовжує Березовець, - зокрема в Грузії. США уважно стежитимуть за діями Кремля. І якщо зафіксують, що РФ не припиняє агресії, то вчинять так, як зі справою Скрипаля – запровадять новий пакет санкцій.

Цей інцидент зі Скрипалем, до речі, дуже важливий. Він продемонстрував, що загрозу національній безпеці союзників Сполучені Штати сприймають як загрозу самим собі. Отже покарання за це – невідворотне".

"Не виключаю, що можуть з’явитися «перебіжчики» серед російських олігархів і політиків, завдяки чому весь світ дізнається таємниці про російського президента. Разом з тим, це загострення унеможливить будь-які оборудки між Вашингтоном і Москвою. Якщо раніше ходили чутки, що Путін пропонував Трампу угоду по Донбасу, то тепер це стане у принципі нереальним", - додав політолог.

Більше про це читайте у матеріалі «Вголосу»:  «Путін просто не вигребе»: що зроблять з Росією нові санкції США

 

ІА "Вголос": НОВИНИ