Загрози від «Північного потоку-2» є перебільшені, адже Україна може зазнати прямої атаки від Росії і сьогодні, транзитуючи російський газ.

Про це у прямому ефірі програми «Говорить великий Львів» на телеканалі NTA заявив журналіст та телеведучий Остап Дроздов.

Він зауважив, що ситуація з «Північним потоком-2» може бути для України певним «плюсом» і дати поштовх до розвитку економіки, яка сьогодні орієнтована на транзитні поповнення у бюджеті.

«Скажіть мені, який є прямий зв’язок труби і питання гарантії безпеки? Я бачив спільну заяву Німеччина і США, вона починається з без пекового абзацу. Але я не зовсім розуміє, невже є знак дорівнює. Поки ми транзитуємо російський газ, то ми у безпеці, чи що? Поки у нас є та труба, від якої дуже залежна Росія, то ми можемо видихнути з полегшенням? Росія є агресором в усіх царинах. Вона собі подумала: якщо можна через дно моря в Європі запустити свій газ напряму без посередника України, то вона це робить. І це можна було передбачити», – сказав журналіст.
Відтак, додав Остап Дроздов, загрози від будівництва «Північного потоку-2» є перебільшені, адже пряма атака на Україну може відбутися у будь-яку хвилину.
«Ніби ми, транзитуючи російський газ, цієї прямої атаки не могли б зазнати. Може я чогось не розумію, то хай мені хтось пояснить!», – акцентував він.
Нагадаємо, США та Німеччина офіційно домовились про завершення будівництва російського газопроводу “Північний потік-2”, опублікувавши спільну декларацію з обіцянками Україні.

Текст декларації, оприлюднений міністерством закордонних справ Німеччини, має назву “Спільна заява США та Німеччини на підтримку України, європейської енергетичної безпеки і наших кліматичних цілей”.

Додамо, що «Північний потік-2» стане однією з основних тем під час зустрічі президентів України і США Володимира Зеленського і Джо Байдена у Вашингтоні 30-го серпня.

Однак експерти вважають, що питання вже вирішене, і досягнути якихось поступок чи взагалі припинення будівництва газопроводу Україні навряд чи вдасться.

ІА "Вголос": НОВИНИ