Про це повідомляє «Сегодня» з посиланням на «МБХ Медіа». 

Повідомляється, що жителі міста продовжують складати власні списки загиблих. У них вже близько 85 осіб. Ці дані з'явилися у людей після того, як вони побували в місцевих моргах, хоча президент РФ Володимир Путін на зустрічі з ініціативною групою запевнив, що не варто сумніватися в офіційних даних про загиблих.

У той же час Путін і Тулєєв не захотіли виходити до мітингувальників і замість себе прислали ОМОН і Росгвардію.

Сам губернатор втік від розправи жителів, обурених ставленням влади до трагедії.

Нагадаємо, сьогодні у російському Кемерові, де у результаті трагедії ТЦ «Зимова вишня» загинули 64 людини, тисячі жителів вийшли на протест на центральну площу.

Як писав «Вголос», пожежа в торгово-розважальному центрі в Кемерові почалася вдень 25 березня. За даними МНС, займання виникло на четвертому поверсі, де знаходяться кінотеатр та дитячі ігрові майданчики.

У результаті пожежі за офіційними даними загинуло 64 людини.

Губернатор Кемеровської області Аман Тулєєв заявив, що сім'ї людей, які загинули під час пожежі в Кемерові, отримають компенсацію один мільйон рублів (приблизно 480 тисяч гривень).

Трагедія трапилася в дитячій кімнаті, де за попередньою інформацією загорівся поролоновий наповнювач в батутному басейні. Вогонь швидко перекинувся на інші об'єкти, зокрема кінотеатр. Коли почалася пожежа, в приміщенні не спрацювала сирена, багато відвідувачів виявилися заблоковані всередині.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ