Про це Олег Тягнибок написав на своїй сторінці у Facebook.  

«Скандал на саміті Україна – ЄС. Європейську перспективу останні чотири роки українці здобували кров’ю і життям своїх найкращих синів на Майдані і фронтах московсько-української війни. А баригам і мородерам при владі вдалося за якихось три роки відкинути шанси України на євроінтеграцію до найнижчого за всю історію рівня.

Сьогодні західні демократії дали нам зрозуміти: за нинішньої влади українці перспектив реальної євроінтеграції не мають, ми для них уже не Європа, ми – корумповане державне утворення третього світу, не достойне навіть мріяти про рівні права з європейцями.

Так, у спільному документі за результатами саміту Україна – ЄС партнери з Євросоюзу відмовилися зафіксувати навіть фразу про європейські прагнення України! Це підтверджує повний крах і розчарування у відносинах.

Це третій провал нашої дипломатії за останні два тижні: Україну не запросили на саміт у Варшаві, потім «Нормандський формат» на G-20 вирішував долю України без участі самої Україні, і як вишенька на торті – провал саміту Україна – ЄС.

А тим часом Банкова живе ніби на Марсі. Їх почитаєш і послухаєш – то вже й реформи здійснені, і в Європу вже інтегрувалися…Тільки ось чомусь Україна цього не відчуває, сотнями тисяч родин балансуючи на межі бідності?», - зазначив Олег Тягнибок.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ