Про це у інтерв'ю кореспонденту «Вголосу» розповів колишній голова Львівської обласної організації Національної спілки архітекторів України Олесь Ярема.

«Ми знаємо, хто зацікавлений у тому, щоб виселити НСАУ з Порохової вежі. Так, керівник Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького Тарас Возняк нібито хоче створити у Пороховій вежі Музей археології. Але – це  абсурд. Адже чому Музей археології не облаштувати у «Арсеналі»? Але там вже є «Реберня»! Я не знаю, які там ребра продають. Бо з одного боку стоїть меморіальна дошка, на якій написано, що «тут стратили козаків». То, може, там ребра козаків продають? Ви тільки вдумайтесь у це! Це аморально, знущання з історії. У цьому немає здорового глузду. Далі: у Львівській області є відомі два брати, всі знають,  про кого я. Саме вони і «накинули оком» на Порохову вежу. Та хай спочатку повернуть радгосп «Львівський», який вони знищили», – сказав Олесь Ярема.

Весь текст можна прочитати за посиланням: Чи будуть у львівському Будинку архітектора подавати «смажені ребра» страчених козаків?

 

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ