Про це повідомив  глава облуправління Нацполіії Олег Бех, пише УП

«Нам відомо, що зазначена особа вела антисоціальний спосіб життя. Він 77-го року народження, мешканець Харкова, вже притягувався до кримінальної відповідальності за наркозлочини, потребує, ймовірно, допомоги психіатрів», – повідомив Бех.

Він нагадав, що правоохоронці залучили до проведення переговорів зі зловмисником його батька, однак «провести переговори досить продуктивно не вдалося». 

За його словами, затриманий «має невеликі пошкодження», які отримав під час спецоперації зі звільнення заручників.

За словами заручників, чоловік перебував у стані алкогольного сп'яніння.

«Перебував він у не зовсім нормальному стані. Ми це вже встановимо шляхом призначення і психіатричних експертиз, і, найголовніше, відберемо його біологічні зразки, щоб ми чітко бачили, в якому він стані був. Попередньо – заручники нам повідомили – що він на місці нібито вживав спиртні напої», – повідомив Бех.

Він також уточнив, що серед заручників перебували три жінки – співробітниці відділення «Укрпошти».

Бех додав, що під час звільнення заручників «силовий варіант не застосували, хоча усі силові підрозділи були до цього готові». 

Начальник облуправління СБУ Андрій Носач зазначив, що було задіяно усі правоохоронні органи  – МВС, прокуратуру, спецпідрозділ «Альфа» та КОРД. 

У свою чергу прокурор Харківської області Юрій Данильченко повідомив, що правоохоронці оформлять затримання у порядку ст.208 КПК, після чого протягом 3 діб звернуться до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу.

«Безумовно, це буде клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без застави», – заявив Данильченко.

Він повідомив також, що встановити наміри чоловіка під час перемовин було неможливо – він поводився неадекватно.

ІА "Вголос": НОВИНИ