Напередодні візиту до України, Майк Помпео поставив питання : «Думаєте, американців непокоїть Україна?».

Про це пише "The New York Times".

Колишній посол США в Україні Вільям Тейлор пояснив, чому відповідь на це питання має бути ствердною.

Тейлор зазначив, що Україна - це молода демократія, яка веде гібридну війну з Росією, захищаючи і себе, і Захід від нападу держави - агресора.

Американський дипломат зазначив, що у випадку перемоги України , перемогу здобудуть і США.

Він наголосив, що поки Росія веде загарбницьку війну на Сході України, поки не поверне Крим , поки не почне поважати територіальну цілісність та суверенітет України - інші держави не можуть бути у безпеці.

Тейлор підмітив, що Росія підриває міжнародний порядок, основою якого є низка правил, тому західні країни перебувають під загрозою.

Він наголосив, що Україна - це лінія фронту.

Крім того, американській дипломат підмітив, що протягом 70 років  було можливо уникати війни, підтримувати демократію та свободу саме завдяки визначеним правилам міжнародного порядку.

Тейлор нагадав Помпео, що  російська гібридна війна - це набагато ширше поняття, оскільки вона має декілька компонентів: збройна військова агресія, енергопостачання, кібератаки, дезінформація, втручання у вибори.

До прикладу, він сказав, що Росія прагне збільшити залежність Європи і , зокрема, Німеччини від російського газу, будуючи абсолютно непотрібний трубопровід без економічного на те обґрунтування.

Тейлор зазначив, що Росія втручалася у вибори США у 2016 році, в Україні в 2014 році, у референдум про Brexit у Великій Британії у 2016 році, наголосивши, що це більше, ніж  гібридна війна - це виклик встановленому міжнародному порядку.

Як писав «Вголос», Помпео накричав на журналістку після запитання про посла Йованович.

ІА "Вголос": НОВИНИ