Захист Віктора Януковича просить суд не розглядати справу про держзраду без участі екс-президента в засіданні. Про це заявив адвокат Януковича Віталій Сердюк, - передає 112.ua.

За його словами, Янукович «готовий і бажає брати участь у розгляді цієї справи», однак не може прибути в Оболонський суд, «враховуючи наявність реальної небезпеки для його життя».

«Шановний суд, ми просимо цю заяву розглянути, просимо дослідити наведені матеріали, врахувати обставини щодо причин неявки Віктора Януковича і прийняти заходи, передбачені главою 43 Європейської конвенції про взаємну правову допомогу для забезпечення участі Віктора Януковича. Просимо не розглядати дане кримінальне провадження, не забезпечивши особистої присутності Віктора Януковича на даному судовому засіданні», - сказав адвокат.

Як писав «Вголос», Оболонський районний суд Києва 29 червня продовжив розгляд по суті справи колишнього президента України Віктора Януковича, звинуваченого в державній зраді.

За даними Генпрокуратури України, Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ