Об'єднані соціал-демократи Закарпаття визначилися з першою п'ятіркою на виборах до обласної ради. У ній фігурують прізвища екс-губернатора Закарпаття Івана Різака, його колишніх радника Івана Чубірка та заступника Віктора Дядченка. Про це Західну інформаційну корпорацію повідомили 9 січня у прес-службі обкому СДПУ(О).

У п’ятірці також значаться: перший заступник секретаря обкому СДПУ(О) Юрій Кеменяш, підприємець, керівник та господарник, директор СП "Сандерс-Виноградів" Герман Розентал.

Секретар Закарпатського обкому Іван Різак також є дев'ятим номером у виборчому списку блоку "Не ТАК" на виборах до Верховної Ради України. Офіційно список ще не затверджений.

Проти Різака, Дядченка та Чубірка порушено кілька карних справ.

Згідно з повідомленням ДЗГ МВС України, датованим 4 квітня 2005 року, органи внутрішніх справ України оголосили розшук Чубірка Івана Івановича, 1970 року народження, колишнього радника голови Закарпатської облдержадміністрації, і його брата, Чубірка Миколу Івановича, 1977 року народження, жителів міста Мукачеве. Вони підозрюються в організації правопорушень, які мали місце під час виборів Мукачівського міського голови, а також першого і другого турів виборів Президента України. Визначений судом запобіжний захід – арешт.

Вікторові Дяченку також інкримінують участь у фальсифікації виборів Мукачівського міського голови. Зокрема, встановлено, що 18-19 квітня 2004 року він особисто вносив до протоколів дільничних виборчих комісій про результати голосування по виборах міського голови Мукачево завідомо неправдиві дані. Крім того, причетний до викрадення з приміщення Мукачівського міськвиконкому протоколів про результати голосування та бюлетенів, які в подальшому були знищені.

Іван Різак проходить по кількох кримінальних справах, серед яких доведення до самогубства ректора УжНУ Володимира Сливки та причетність до фальсифікації результатів виборів на Закарпатті.

ЗІК

ІА "Вголос": НОВИНИ