Закарпатські нашоукраїнці знають, як покращити молодіжну політику. Про це вони говорили 26 січня в Ужгороді під час круглого столу «Молодіжні проблеми суспільства та шляхи їх вирішення». Захід відбувся з ініціативи блоку «Наша Україна».

Учасники «круглого столу» висловили свої пропозиції щодо покращення державної молодіжної політики. Зокрема, для покращення патріотичного виховання молоді, пропаганди здорового способу життя – створити потужну Всеукраїнську учнівську організацію, яка б користувалася підтримкою держави (можливо на основі «Пласту»). Збільшити кількість місць на державне замовлення у ВНЗ, переглянути пільгові умови вступу у навчальні заклади, стимулювати студентів середніх спеціальних навчальних закладів (підвищення стипендій, забезпечення місцем роботи тощо).

На думку активістів молодіжних організацій Закарпаття, державі слід також зайнятися будівництвом житла для тимчасової оренди молодими сім’ями, оптимізувати і спростити отримання кредитів для підприємництва і житлового будівництва для молодих людей. Крім цього, вони вважають, що потрібно реально стимулювати соціалізацію молоді з особливими потребами, продовжити практику об’єднання української молоді і подолання розбіжностей між Сходом і Заходом України через проведення молодіжних форумів, стимулювання студентського самоврядування.

За «круглим столом» були присутні керівник молодіжного проекту «Нашої України» П.Ярошинський, депутат Ужгородської міськради, член президії Ужгородської молодіжної організації «Нашої України» В.Панасенко, представники молодіжних організацій Закарпаття, студенти ВНЗ, представники Молодіжного Союзу Наша Україна, молодіжної реферантури КУНу, Молодого руху, Молодого Народного Руху, Національного Альянсу, члени студрад Ужгородського національного університету та Мукачівського технологічного інституту, Української студентської спілки.

ЗІК

ІА "Вголос": НОВИНИ