Голова Закарпатської ОДА Віктор Балога заявив 10 серпня під час прес-конференції: "Я – прихильник роздержавлення ЗМІ". Підтвердженням цього, на думку губернатора, слугує приклад з газетою "Новини Закарпаття", співзасновниками якої є облрада та ОДА. "Перший крок щодо "Новин Закарпаття" ми вже зробили – дали їм інше приміщення на вул. Руській" – сказав губернатор і запевнив, що роботу у цьому напрямку буде продовжено. Зокрема, на наступній сесії обласної ради буде винесено питання щодо виходу із засновників видання обладміністрації та облради та передачу видання у власність журналістського колективу.

Він запропонував присутнім на прес-конференції медійникам запропонувати такий спосіб і у своїх колективах. "Тоді побачимо, чи будуть такі кілерські статті у газетах, – вважає губернатор, – бо сидить писака, який 14 годин на добу строчить і посилає замовні матеріали".

"Хай би усі бізнесмени зробили жест доброї волі – дали редакційним колективам у власність газети. Побачимо, чи тоді хтось когось буде так нещадно критикувати, як сьогодні", – резюмував Віктор Балога.

"Ще під час першої каденції я переконував облраду відпустити "Новини Закарпаття" у вільне плавання, депутати не підтримали мене", – повідомив Віктор Балога.

Керівник Закарпаття торкнувся також ситуації навколо угорськомовної газети "Карпаті Ігор Со". "Ми не втручаємося, – сказав він. – А наскільки мені відомо, то колектив не сприймає того редактора, якого запропонувала КМКС (товариство угорської культури). Я готовий сприяти і їм у переході у вільне плавання, але якщо ми відпустимо їх прямо сьогодні, то єдиним власником лишається КМКС, з яким редакція у конфлікті. Як тільки вони залагодять конфлікт, ми не чинитимемо перешкод у роздержавленні цієї газети".

ЗІК

ІА "Вголос": НОВИНИ