Про це повідомляє прес-служба облради.

«На розгляд депутатів облради вноситься проект рішення «Про звернення Закарпатської обласної ради щодо необхідності відкриття залізничного сполучення за напрямком  Рахів - Одеса - Рахів» ... з метою забезпечення більш якісного надання послуг мешканцям та гостям Закарпатської області», – йдеться в повідомленні.

Як інформують в облраді, населені пункти Рахівщини мають надзвичайно потужний рекреаційний та туристичний потенціал та унікальні для України природньо-кліматичні умови, тут, зокрема, зосереджена велика кількість готельно-туристичних комплексів, у тому числі гірськолижних, баз відпочинку, сільських садиб.

Моніторинг туристичних потоків до Закарпатської області, проведений у 2016 році у межах дослідження управлінням туризму і курортів облдержадміністрації, засвідчив, що одеський напрямок для Закарпаття є перспективним, оскільки одесити входять до трійки гостей, які найчастіше відвідують область.

Відтак відкриття залізничного сполучення Рахів - Одеса та його зворотного напрямку позитивно вплине на організацію перевезень пасажирів, розвиток туристичної інфраструктури області, створить додаткові зручності для мешканців і туристів. Це також дозволить суттєво розвантажити рух у напрямку столиці, оскільки туристи з півдня України приїздять до Закарпатської області в основному з пересадками в Києві, повідомляють у прес-службі облради.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ