Сьогодні, 10 грудня, набрав чинності закон, який передбачає відтермінування касових апаратів для фізичних-осіб підприємців.

Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій» № 1017-ІХ опублікували в газеті «Голос України» 9 грудня. Він вступив у дію сьогодні. Проте головна норма, яка передбачає відтермінування обов'язкового використання РРО підприємцями-платниками єдиного податку другої - четвертої груп до 1 січня 2022 року, вступить у дію лише з 1 січня 2021 року.

Згідно з цим Законом, встановлюються граничні обсяги доходів, які підлягають спрощеній системі оподаткування. Слід зауважити, що ним скасовуються штрафи за невідповідність суми коштів на місці розрахунку з сумою коштів денного звіту касового апарату і штрафи за відсутність програмування товарів у РРО.

Нагадаємо, що 1 грудня Верховна Рада України ухвалила законопроект, який передбачає відтермінування обов'язкового використання касових апаратів для ФОпів до 1 січня 2022 року. 7 грудня його підписав Президент Володимир Зеленський.

Читайте також на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ