Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» заявив заступник командира 3 батальйону патрульної поліції Андрій Пушкар.

За його словами, хоч статистика ДТП порівняно із минулим роком поліпшилась, але ситуація все рівно залишається не найкращою, адже майже щодня на дорогах гинуть одна-дві людини. «Кількість ДТП на Львівщині зменшилась на 8%. Якщо взяти аварії з потерпілими, то на 20%, а із загиблими – на 9%», - додав поліцейський.

Попередні ж роки область була в трійці анти-лідерів сумної статистики. Зараз ситуацію рятує те, що кількість патрулів на дорогах значно збільшилась. «Колись їх їздило 5-6, а зараз – 16-20», - зазначив Андрій Пушкар.

Втім, проблема не лише у тому, що поліцейських було замало, але й у тому, що Львівщина є транзитною зоною: «Тут дуже великий трафік немісцевих автомобілів. І вони часто не знають дороги, поспішають, і порушують правила дорожнього руху…». Також проблема існує і з покаранням водіїв. Адже, якщо патрульні навіть і затримають кермувальника, то оштрафувати його, за словами поліцейського, можна далеко не за кожне порушення правил дорожнього руху.

«Насправді це дуже важко зробити, бо часто ми не можемо встановити особу водія. Якщо ми не встановлюємо, то до трьох годин змушені його відпустити. Деякі водії нехтують правилами дорожнього руху і просто не беруть права з собою», - пояснив Андрій Пушкар.

За його словами, також вже понад рік держава обіцяє встановити уже закуплені камери, які автоматично фіксують порушення. Це би значно спростило роботу поліцейським, адже вони б мали докази, і врешті могли б штрафувати всіх порушників. Втім, системи відеонагляду досі неробочі, адже чітко прописаних законів, які регулюють це, немає.

Більше – у відео.                                                                                                     

Прямі ефіри «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ