Європейський Союз вважає, що потрібно доопрацювати рішення Верховної Ради України, згідно з яким, чиновників знову каратимуть за неправдиву інформацію в деклараціях.

Про це сказав посол ЄС Матті Маасікас у ході онлайн-дискусії.

Він повідомив, що Євросоюз чітко висловив своє ставлення до нового Закону про відповідальність за недостовірні дані у деклараціях чиновників, який прийняв український парламент. На думку ЄС, його недостатньо для того, щоб дозволити системі декларування ефективно працювати. Тобто документ потребує доопрацювання.

У ЄС заявляють також про готовність сприяти Україні у подоланні конституційної кризи.

Нагадаємо, що 27 жовтня Конституційний Суд України ухвалив скандальне рішення, згідно з яким, визнаються неконституційними положення про обов'язкове декларування доходів посадовців і скасовуються повноваження НАЗК. Це викликало обурення світової спільноти і 4 грудня Верховна Рада України повернула відповідальність чиновників за брехню в деклараціях чи неподання декларації. Так в Україні виникла конституційна криза, яка загрожує втратою підтримки МВФ, Світового банку та інших міжнародних партнерів, і навіть безвізового режиму із ЄС.

Читайте більше новин на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ