Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив нардеп від Свободи Юрій Левченко.

У повідомленні йдеться:

Злякавшись громади, Петро Порошенко вчора подав до Верховної Ради свій законопроект про скасування депутатської недоторканності за номером 7203. Цікаво, що законопроект Порошенка взагалі не мали права реєструвати адже він відрізняється від мого 6773 тільки тим, що Петро Олексійович пропонує скасувати недоторканність лише в 2020 році, а строк для подачі альтернативних законопроектів давно вже сплив. Тому тут – чергове питання до голови Верховної Ради Парубія та правоохоронних органів.

Але правники звертають увагу також на те, що положення по 2020 року сформульовано таким чином, що у разі ухвалення цього законопроекту, потім можна буде 226 голосами відтермінувати скасування недоторканності хоч до 2220 року (детальніше на відео).

Тобто вимальовується наступна схема: Порошенко з його більшістю проштовхують це так зване «скасування» депутатської недоторканності до весни 2019 року, піаряться на цьому під час наступних президентських та парламентських виборів, а новообране скликання Верховної Ради відтерміновує скасування депутатської недоторканності ще на декілька років.

До речі, олігархічна більшість планує завтра і далі порушувати Регламент, і поставити спершу на голосування порошенківський законопроект (який зареєстрований пізніше 6773), підтримати його, а потім оголосити, що мій законопроект вже немає сенсу розглядати (хоча вони себе самі ввели в пастку бо зареєстрували 7203 як окремий проект, а не альтернативний, а отже обидва мають розглядатися окремо, й рішення відправити один в Конституційний Суд, жодним чином не впливає на можливість прийняття такого рішення по іншому).

Саме тому, закликаю всіх прийти завтра під Верховну Раду і показати Порошенку та його посіпакам у ВР, що цього разу їм не вдасться надурити український народ.

P. S. Петро Порошенко! Вистачить ганьбити інститут президентства і займатися таким відвертим політичним шулерством! Якщо Ви дійсно хочете зняти депутатську недоторканність – винесіть на голосування законопроект 6773 під яким підписалися 158 депутатів. І лише якщо за нього не проголосують, коли вся країна зможе побачити поіменний та пофракційний список брехунів, то виносьте свою нову «ініціативу» про 2020 рік.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ